lrg

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

GINOP-2.1.7-15-2016-01761 kódszámú, „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” tárgyú, Viselhető, adaptív, perszonalizálható fényforrásfejlesztés RGB (RGBW) LED technológiával 

Az LRG É-L Kutató-fejlesztő és Szakértő Iroda Kft. a LED világítástechnika fejlődésének már a legelső lépcsőinél is ott volt, és azóta is folyamatosan frissíti és korszerűsíti ezzel kapcsolatos termék portfólióját. Ebben újdonságként a GINOP K+F projektben egy olyan prototípus megoldást fejlesztett ki, amelyben a perszonalizálhatóság, a viselhetőség és az IoT technológiai kapcsolódás valósult meg egyszerre.

A fejlesztés során eddig még nem használt technológiákat is feltártunk, illetve a felhasználási területek sokaságát elemeztük. Ebből nem csupán egy szerkezeti kialakítás, hanem több használati esetre készült prototípus is készült, ezzel együtt nagyobb piaci lehetőségek és nyíltak.

A fényforrás fejlesztés eredményeképpen a következő tulajdonságokkal bíró prototípus portfólió jött létre:

 • adaptív, azaz a használónak és a felhasználási módnak megfelelően tág határok között változtatható a teljesítmény és a spektrum (a használóhoz illeszthető)
 • perszonalizálható, azaz minden használó saját látásához igazítható,
 • viselhető illetve mobilisan használható,
 • megvalósítja az mozgóképi adatrögzítést,
 • egyedi technológiai megoldás
 • felhasználóbarát kialakítás

A potenciális felhasználási területek közül a legfontosabbak:

 • orvosi, fogorvosi műveletek közbeni világítás
 • gyártósori munka megvilágítása
 • gyártási minőségbiztosítási lehetőségek bővítése
 • objektumok speciális megvilágítása
 • munkakutyák tevékenységének segítése
 • rendfenntartó, rendvédelmi, honvédelmi, katasztrófavédelmi szolgálatok tevékenységének segítése
 • iskolai és otthoni speciális világítások gyerekeknek
 • általában olyan felhasználás, ahol a színek pontosabb elkülönítése, kiemelése stb. hasznos lehet.

A prototípus világszinten is hordoz technológiai újdonságokat, a megvalósított elektronikai koncepció és a használati módok egyetlen más termékben sem találhatóak meg.

A projekt eredményeként előállt megoldás kiválóan mutatja mindazt a kompetenciát, amit a vállalkozás szakembereinek tudományos háttere és több évtizedes tapasztalata jelenti.

Pályázatok

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Az LRG Kft. megkezdte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2021.03.18-án meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” pályázaton nyertes, „Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására” című, GINOP-1.2.15-21-2021-00020 jelű projekt megvalósítását

Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz

A Kontex Kft. és az LRG Kft. megkezdete a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által meghírdetett „2020-1.1.2-PIACI-KFI - Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati kiíráson nyertes, „Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz” című projekt megvalósítását.

MEHASCAN5D projekt

MEHASCAN5D projekt

A KFI_16-1-2016-0296 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása – VÁLLALATI KFI_16 pályázati program finanszírozásában valósult meg.

Kedvezményezett megnevezés: HUMANsoft Kft.
Projekt tagok: LRG É-L Kutató-fejlesztő és Szakértői Iroda Kft.

Projekt neve: MEHASCAN5D- univerzális minőségellenőrző megoldás kidolgozása jármű és gépipari technológiák számára
Szerződött támogatás összege: 364 168 555 Ft, ebből a HUMANsoft Kft. feladataira eső támogatás: 207 171 945 Ft.
Támogatás mértéke: 57,88%